Rimpels verwijderenRimpels verwijderen

Rimpels kunnen op verschillende manieren verwijderd of verzacht worden. Een fronsrimpel bijvoorbeeld wordt vaak met botox verwijderd. Botox is een soort spierverslapper waardoor niet meer gefronsd kan worden. Soms echter is de rimpel al zo lang aanwezig dat deze ook in ontspannen toestand nog te zien is. Dan zal de rimpel nadat deze met botox is behandeld ook met een hyaluronzuurfiller moeten worden behandeld om hem te verwijderen of te verzachten.

Botox is ook geschikt voor de behandeling van de zogenaamde ‘kraaienpootjes’, horizontale voorhoofdslijnen en een gummy smile (veel tandvlees laten zien bij lachen). De mondhoeken kunnen ook een beetje worden ‘gelift’ met botox. Vaak in combinatie met een hyaluronzuur filler.

Botox behandeling

We brengen de Botox met een klein naaldje in de spier die de rimpel veroorzaakt. Dat doet geen pijn, het geeft hooguit een licht branderig gevoel. De huid kan na afloop wat rood zijn door de prikjes. Twee tot vier dagen na de behandeling treedt spierverslapping op. Na twee weken is het effect maximaal.

Resultaat van botox behandeling

Bij een eerste behandeling gebruiken we liever niet teveel, anders wordt uw gezicht uitdrukkingloos. Is het niet voldoende, dan mag u terug komen voor een ‘touch-up’. Als een rimpel al heel lang bestaat en erg diep is, kan deze niet altijd met alleen ontspanning door botox worden verwijderd. Dan is het nodig ook nog een hyaluronzuurfiller te gebruiken.

Een botoxbehandeling is niet permanent. Botoxbehandelingen hebben drie tot vijf maanden effect. Daarna moet deze herhaald worden. Daarom bieden we ook aantrekkelijke abonnementen aan.

De lijnen in het onderste deel van het gelaat worden vaak met hyaluronzuur behandeld omdat deze vaak niet door spieren worden veroorzaakt of omdat je de spier niet wilt verslappen.

Voorhoofdrimpel verwijderen met botox

Home Rimpels verwijderen